Niezwykle fantastyczne jest to, że ciasto francuskie można przygotować na wiele różnych sposobów, z rozmaitymi składnikami. Poniżej znajduje się przepis na jedno z tych dań.
Składniki:
- 1 gotowe ciasto francuskie lub wykonane samodzielnie,
- 1 mała cebula czerwona,
- 1 serek twarogowy naturalny,
- 4 średniej wielkości plastry szynki,
- 150 g sera żółtego.
Przygotowanie:
- Na całej powierzchni ciasta należy rozsmarować serek, a na to posypać szynkę, cebulę i ser – kolejność jest dowolna.
- Ciasto trzeba zwinąć.
- Zabierając się za zwijanie najlepiej ułożyć je tak, by uzyskać dłuższy rulon.
- Następnie należy pokroić go na grubsze plastry. Z jednego opakowania ciasta zwykle wychodzi maksymalnie 14 kawałków.
- Plastry powinno się układać na płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Trzeba tylko uważać, by się nie rozkleiły.
- Piec należy w temperaturze 200 stopni C z termoobiegiem do momentu, aż się zarumienią i ciasto nie będzie surowe – około 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz